26.500 €

11.209.500 Ft

A Mark Levinson No. 519 hálózati zenelejátszó a vezetékes és vezeték nélküli jeltovábbítást kombinálja a hálózati médialejátszó funkcióval, CD-olvasóval, USB-adathordozók fogadásával és digitális bemenetekkel, illetve beépített, aptX-kompatibilis Bluetooth vevővel.

Raktáron - Kipróbálható Stúdiónkban

Leírás

A Mark Levinson No. 519 egy teljes értékű, modern digitális hálózati zenelejátszó a mai zenekedvelőnek. A vezetékes és vezeték nélküli technológiák mellett kiegészül egy lemeztálca nélküli CD-lejátszó futóművel, USB lejátszási lehetőséggel és beépített Bluetooth vevővel. Emellett ha tömörített állományokat hallgatunk, akkor a lerontott minőségű jelet segít visszaállítani a HARMAN saját szabadalmú Clari-Fi technológia. Mindez egy kompromisszumoktól mentes csomagban kapott otthont, rábízva a Mark Levinson Pure Path tiszta jelúton alapuló áramkörre, egy 6000-es szériájú alumínium készülékházba bújtatva. A Mark Levinson No. 519 sztereó hálózati médialejátszó előlapján színes LCD kijelzőt találunk, irányítása a gyárilag mellékelt infravörös távvezérlővel és iOS ill. Android mobileszközökre letölthető applikációkkal is lehetséges. Az RS 232 és IP vezérlés funkciók által intelligens otthonunkba is integrálható az eszköz. Mint minden egyes Mark Levinson termékről, erről is büszkén kijelenthető, hogy az Egyesült Államokban tervezték és gyártották.

Letölt, forgat, csatlakozik

A No. 519 a zenei hozzáférés és lejátszás új generációjának előfutára a Mark Levinson történelemben. Sokkal több, mint pusztán hálózati médialejátszó, jóval inkább egy komplex, ugyanakkor könnyen kezelhető és beállítható készülék, melyben egy beágyazott Precision Stream Linux számítógép futtatja a Mark Levinson egyedire szabott operációs rendszerét, hogy kiemelkedő hangszínpadot és makulátlan teljesítményt kapjunk, a hifi rendszerünktől függetlenül.

Emellett mivel általa böngészhetünk, hozzáférhetünk és lejátszhatunk rengeteg forrásról zenéket, a No. 519 egyúttal teljes értékű Mark Levinson digitális előerősítőként és DA konverterként is használható, melyek ráköthetünk közvetlenül végerősítőkre vagy aktív hangfalakra, külön előfok közbeiktatása nélkül. Emellett az eszköz Ethernet vagy Wi-Fi alapokon képes lejátszani a hálózaton tárolt médiákat. Meglévő CD-gyűjteményünket újra élvezhetjük a beépített futómű által. Az aszinkron USB kapcsolaton keresztül hozzáférhetünk olyan nagy felbontású fájlformátumokhoz, mint a PCM, DSD, FLAC, ALAC, WAV, MP3, AAC, WMA, OGG, APE, AIFF és WMV, ugyanakkor az aptX-kompatibilis Bluetooth vevővel azonnali közvetítés lehetséges okostelefon vagy tablet eszközünkről is. Két további USB port fogadja mobil adathordozóinkat, melyekről az előbb említett formátumok ugyancsak lejátszhatók. Mindezt hozzáférési és lejátszási lehetőséget egybevéve, a Mark Levinson tényleg egy olyan lejátszó, amelyre már régóta várt a világ.

A helyi hálózatunkon és otthonunkban fellelhető valamennyi média lejátszásán kívül a No. 519 Precision Stream számos más szolgáltatással is működik. A beépített Spotify Connect, Tidal, Qobuz, Deezer, Rhapsody/Napster, QQ kliensek és internetrádió állomások ezrei több száz milliónyi zeneszámhoz engednek hozzáférést, és még nagy felbontású formátumokat is elérhetünk az internetről közvetítve. Mivel a No. 519 Precision Stream egy erőteljes, világhálóra csatlakoztatott számítógép, amelyet többmagos, 1 GHz ARM Cortex 32 bites processzor hajt 4 GB RAM és tárhely társaságában, a készülék menüjéből elérhető kliensek és tartalmak száma idővel egyre csak gyarapodni fog. A Mark Levinson kötelességének érzi, hogy a No. 519 teljes életciklusa alatt fejleszthető, frissíthető legyen, és szolgáltatásai egyre csak bővüljenek. Ezért alkalomadtán a hálózati csatlakozón vagy USB-n keresztül könnyedén frissíthető a szoftver.

Analóg Mark Levinson mestertudomány: az összehajtott kaszkód

Az új Mark Levinson hifi készülékekben lévő alkatrészek egy Pure Path koncepcióra épülő erősítő áramkörben találhatók, mely nagy mértékben kiaknázza a benne megtalálható, úgynevezett kaszkód elemet. Ezt a komponenst eredetileg az elektroncsöves rádiókba építették be a sávszélesség megnöveléséhez. A Mark Levinson mérnökei ezzel a sávszélességet és a linearitást is tovább tudták növelni. Egy kaszkód két tranzisztort kombinál, melyek ezáltal egyetlen kompozit eszközként működnek, mintha önálló tranzisztorrá válnának, ezzel kettejük karakterisztikája összeadódik, ugyanakkor nemkívánatos tulajdonságaik kiküszöbölődnek.

A Mark Levinson tervezői egy pár alacsony zajú, ugyanakkor magas jelet produkáló JFET (csillagpont mező-effekt tranzisztor) tervezésével kezdtek neki a jelszint továbbító modul kialakításának. Karakterüket részben nagy méretüknek köszönhetik a JFET-ek, fizikai paraméterük által nemlineáris jelszint és torzítás alakul ki. Hogy ezt enyhítsék, BJT (bipoláris csillagpontos) tranzisztorokat is hozzáadtak az áramkörhöz, ezzel nagyon alacsony bemeneti, viszont rendkívül magas kimeneti ellenállást értek el, ez eredményezi a hibátlan sávszélességet és linearitást. a JFET-ek és BJT-k által felépülő kaszkód mindkét kategória előnyeit egybekovácsolta.

A mérnökök ezt követően a kaszkód kimenetét egy ellenkező “nemű” tranzisztorra vezették. A jel áthalad rajta, és így átfordul az eredeti folyammal ellentétes irányába. Ez a különleges összekötés kapta az összehajtott kaszkód nevet, és a Pure Path áramkör bástyája lett.

A Mark Levinson hifi médialejátszó No. 519  főbb tulajdonságai:

 • Tiszta jelúttal megépített, elcsatolt és teljesen szimmetrikus “kettős monó” csatornák
 • 32 bit/192 kHz PCM, dupla sebességű DSD, CD és minden egyéb sztereó hangformátum támogatása
 • 6 db nagy felbontású digitális bemenet: AES/EBU, koaxiális, optikai és aszinkron USB
 • Képes lejátszani helyi hálózati szerverről, mobileszközről és számítógépről
 • Spotify, TIDAL, Qobuz, Deezer, Rhapsody/Napster, QQ, Internet rádió, és egyéb podcast kliensek
 • Analóg hangerőszabályzás, hogy az erősítőkhöz vagy aktív hangfalakhoz közvetlen hozzáférés legyen lehetséges
 • 32 bites Precision Link DA konverter
 • A-osztályú fejhallgató erősítő modul
 • Az USA-ban tervezve és gyártva

Specifikáció

 • DA konverter kimeneti feszültség teljes skálán: 3,7 Vrms
 • DA konverter mintavételezési frekvencia: 20 Hz – 20 kHz, +0/-0,2 dB
 • DAC teljes harmonikus torzítás (THD): 0,0001% @ 1 kHz, 0,0003% @ 20 kHz
 • DAC jel-zaj arány: >120 dB
 • PCM mintavételezési frekvencia: 32, 44,1, 48, 88,2, 96, 176,4 vagy 192 kHz, 32 bites mélységig
 • DSD: 2,8 és 5,6 MHz
 • Memóra: 4 GB RAM és 4 GB háttértár
 • Digitális bemenetek: szimmetrikus (XLR), koaxiális (RCA), 2 db optikai (toslink), aszinkron USB-B
 • Adathordozó bemenetek: 2 db USB-A
 • Analóg kimenetek: szimmetrikux (XLR); aszimmetrikus (RCA),6,3 mm fejhallgató Jack
 • Digitális kimenetek: szimmetrikus (XLR), koaxiális, optikai
 • Vezérlő aljzatok: Ethernet (RJ45), RS-232 (RJ12), Trigger ki és bemenet, IR bemenet, USB-A, mini USB
 • Hálózat: Ethernet, Wi-Fi 802.11 b/g/n
 • Szoftver frissítési felület: Hálózat, USB
 • Vezérlő applikáció: iOS, Android, webböngésző

Hadtechnikai minőségű alkatrészek

Minden Mark Levinson hifi készülék óvatosan összeválogatott elektronikus alkatrészeket tartalmaz, melyek mind egy rájuk szabott feladatot látnak el. A jelszint modul JFET tranzisztorai magas jelszintet, alacsony zajt, minimális torzítást nyújtanak, és mivel egy tokozáson osztoznak, a két eszköz közel azonos körülmények közt üzemel. A kritikus szűrőhelyeken használt kondenzátorok fóliás típusok, mivel ők tudnak leginkább folyamatos teljesítményt nyújtani a hőmérséklettől és frekvenciától függetlenül. Végül, a kritikus jelszint vezérlő és visszacsatoló helyeken lévő ellenállások nitrid vékony fóliás elemek. A rendkívül költséges, többnyire katonai felszerelésekben alkalmazott tantalum nitrid rendkívül csekély zajszintjének és mágneses közömbösségének köszönheti egyediségét. Mindezt egy légipari minősítésű,  6063-T5 extrudált, géppel megmunkált alumínium készülékház foglalja keretbe, így a Mark Levinson No. 519 hálózati zenelejátszó extrém magas megépítettség minőséget nyújt rendkívül alacsony tolerancia mellett.

A Mark Levinson Precision Link DA konverter

Először a díjnyertes, széles körben elismertté vált Mark Levinson No. 585 integrált sztereó erősítőben mutatták be a Precision Link DA konvertert, melynek feladata a digitális jelfolyam analóggá alakítása. Mint minden Mark Levinson hifi komponens, ez is kombinálja az egyedi Pure Path tervezési metódus alapelveit, komoly odafigyeléssel összeválogatott alkatrészekkel, hogy verhetetlen teljesítményt nyújtson a műszeres mérések és hallgatói tesztek során is.

A konverter chip az ESS Technologies gyártmánya, őket a szakmabeliek jól ismerik jitter-mentesítő áramköreik által. A Jitter – mely a konverterbe érkező jelminták pontatlanságát eredményezi – torzítást okoz. Az ESS konverter újra szinkronizál minden beérkező adatot saját, különlegesen precíz óraműve használatával. Ez a 32 bites mélységgel kombinálva jelentősen visszavesz a torzításból és zajból, ezzel lehetővé téve, hogy olyan térbeli részleteket meghalljunk, amiket más DA konverterek egyszerűen mellőznek.

Mark Levinson hifi – Származási hely: USA

Mint minden Mark Levinson hifi eszköz, a No. 519 is büszke amerikai kezek által készült az Egyesült Államokban. A Mark Levinson sheltoni székhelyű, saját gyárában végzik el a fejlesztési és mérnöki munkálatokat, mindössze egy államnyira a westfordi Mack Technologies cégtől, azoktól a mesteremberektől, akik életet lehelnek minden egyes Mark Levinson készülékbe.

Bejelentkezés bemutatóra

Látogassa meg bemutatótermünket, és fedezze fel
az Ön által kiszemelt eszköz valódi tudását!

Bejelentkezés

Érdekelhetnek még…

 • Mark Levinson No. 536 monó végerősítő
  Kipróbálható!

  Mark Levinson No. 536 monó végerősítő

  20.500 € 8.671.500 Ft
  Tovább
Ez a weboldal is sütiket használ!
A kényelmes böngészési élmény érdekében sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. A weboldalon megtekintheti az Adatkezelési és Süti Tájékoztatónkat (PDF).
Szükséges:
Az weboldal működéséhez elengedhetetlenül szükséges sütik. Ezek nélkül a weboldalt nem lehet megtekinteni.
Statisztikai:
A weboldal statisztikáinak elemzésével tudjuk weboldalunkat hatékonyabbá tenni, hogy a lehető legmagasabb felhasználói élményt nyújtsuk kedves látogatóinknak. Ezért gyűjtünk statisztikai adatokat a Google Analytics segítségével, amely kizárólag az IP címeket tárolja a személyes adatok közül.
Reklámcélú:
Azért települnek ezek a sütik, hogy a felhasználók számára egyedi ajánlatot, és számára releváns, érdeklődési körébe tartozó reklámajánlatokkal tudjuk megcélozni.
Sütik működésének megtekintése Elfogadom