Akció!

4.187.700 Ft 3.637.800 Ft

Kétutas álló hangfal 380 mm átmérőjű mélyközép hangszóróval. Ikonikus JBL stúdió monitor formaterv, a gyártó jelenlegi legkorszerűbb kompressziós moduljával. A JBL 4367 stúdió monitor a cég zászlóshajójának, az M2 stúdió monitornak technológiáit tartalmazza klasszikus köntösben. Sokan a nagy hangfalak hívei, nekik alighanem megdobogtatja szívét ez a topkategóriás monstrum. Azonban itt nem csak decibeleket, hanem számos olyan értékes részletet kapunk, amit egy zenekedvelő és egy hangmérnök egyaránt becsülni fog. A termék ára egy darabra értendő.

Kipróbálható bemutatótermünkben!

Raktáron - Kipróbálható Stúdiónkban

Leírás

Főbb előnyök

 • E rendszerrel pont olyan minőségben hallgathatsz zenét, ahogy a hangmérnök kikeverte
 • Extrém linearitású rendszer – szinte bármekkora terhelést elbír!
 • Rendkívül stabil és nyitott térleképzés
 • A hullámvezető által szobád minden pontján tisztán hallhatod a részleteket
 • Autentikus, hagyománytisztelő dizájn
 • Hangerőtől függetlenül egységes, informatív karakter

JBL stúdió monitor technológiák

A topkategóriás hifi hangfal fogalma sok évekig egyet jelentett az ikonikus JBL stúdió monitorokkal. Utóbbi annak köszönhető, hogy a cég ezen szériáját a legjobb technológiákkal építették, a legjobb teljesítmény érdekében. Az élvonalbeli megvalósítások közül nem kivétel a JBL 4367 álló hangfal sem. Ugyanarra a professzionális technológiára épül, amellyel az M2 Master Referencia stúdió monitor is, így egyike a ma elérhető legkifinomultabb hangsugárzóknak. Ez a kétutas hangfal öntvény kosárba helyezett, 2216Nd-1 380 mm mélyközép membránt tartalmaz rendkívüli teherbírású, elkülönített elven(kettős, 7 cm átmérőjű) működő hangtekercsekkel és neodímium mágneses hajtással. Így a test mozgása kiemelkedően kontrollálható maradt a legalacsonyabb frekvenciákon is. A felsőbb közép és magas frekvenciák keltését a saját szabadalom szerint gyártott D2430K kettős membránnal készült kompressziós hangszóró végzi. Ez az iker mágnesekkel működő struktúra kiegészül a JBL HDI hullámvezető tölcsérével, mely egységes és nyitott szórást tesz lehetővé nagyobb szobákban is. Mindezt azért tervezték, hogy rendkívüli hangélmény jöhessen létre. A JBL hangszóró gyártási szakértelme nem csak a membrán anyagában, hanem annak valamennyi kapcsolódó komponensében, a környező elemekben is megmutatkozik.

A JBL 4367 stúdió monitor a 4365 utódja. A benne lévő, vadonatúj hangszórók és friss fejlesztésű HDI hullámvezető tölcsér artikuláltabb, jobban részletező alsó frekvenciákat, illetve magasabb kimeneti jelszintet eredményeznek. A D2430K hangszóró emellett jobb térábrázolást tesz lehetővé. Külsőre nagyon egyszerűnek tűnhet ez az álló hangfal. Ami azt illeti, valóban az egyszerűséget képviseli, a lehető legjobb értelemben. Az egyetlen keresztváltóval vezérelt rendszer karakterét szigorú kontrollban tartja a hallgatóval bezárt szórásszögön kívül is. Az alkatrészeket tradicionális JBL stúdió monitor-szériás hangfal kabinet foglalja magába. A professzionális, nehézsúlyú szerkezet 2,5 cm vastag falakból készült, extra merevítő elemekkel a mélyhangszóró környékén. Ezeket a kereteket tovább erősítették hozzáadott áthidalásokkal. A dobozt valódi dió furnér teszi bútorjellegűvé. Mindezek alapján azt feltételeznénk, hogy a JBL 4367 képességeit csak hangmérnökök fogják díjazni. Mivel azonban kellően pontos, nem tömöríti az erőt és a vártnál nyitottabb térleképzést nyújt, a kritikus hallású sztereó építőknek, vagy éppen házimozi szoba tulajdonosoknak is épp akkora élményt nyújt. Tetszés szerint komplett házimozi rendszer is építhető belőle, LCR elrendezésben, ha valóban csúcsteljesítményre vágyunk. A ma fellelhető hangfal márkák közt kevés olyan alternatívát találunk, amely ilyen sokoldalú, ugyanakkor rendkívüli teherbírású is egyben.

JBL Stúdió monitor mélyközép hangszóró

A stúdió monitor felhasználásra és otthoni hifi rendszer építési célra egyaránt alkalmas JBL 4367 álló hangfal basszus hangszórója a cég jelenlegi legfejlettebb típusa. Préselt rostból készült és elkülönített motor hajtja. Utóbbi nem egy, hanem két tekercset tartalmaz, két tekercsárokkal, így a torzítás alacsonyabb, mint a hagyományos hangszóróknál. Emellett rövidítő gyűrűket és fluxus-stabilizáló idomokat is elhelyeztek benne, kiegészítve egy hőelvezető gyűrűvel, hogy az eredmény a JBL által készített eddigi legjobb linearitást produkáló hangszórója legyen. Hogy a lehető legkönnyebb és kisebb legyen, a 2216Nd-1 hangszórót neodímium mágnessel látták el.

JBL 4367 stúdió monitor hangfal hangszóró

JBL stúdió monitor kompressziós hangszóró

A JBL 4367 stúdió monitor hangfal belsejében D2430K található. Ez a relatív új, magas kimenő hangnyomást produkáló kompressziós hangszóró két gyűrűs struktúrában elhelyezett polimer membránt tartalmaz. A két réteg ugyanarra a területre sugároz, mint az egyetlen membrános rendszerek, de lényegesen alacsonyabb a tömeg/motor erő aránya. Azért döntöttek így a tervezők, hogy a két hangszóró optimalizálásával erősebb legyen a hallható jel, mintha egyetlen 7,5 cm-es réteget alkalmaznának. Emellett a dupla réteg segít kiegyenlíteni és egyúttal kiterjeszteni a választ.

Mindegyik membránhoz másfajta, egyénileg tervezett hangtekercs és neodímium mágnes szerkezet való. A kettős motor rendszer több előnyt is jelent a D2430K hangszóró számára. Egyfelől több, mint kétszeresére nőtt a teherbírása, hatékonysága és kimeneti jelszintje egyaránt magasabb lehet, ugyanakkor torzítása alacsonyabb. A megnövelt kimenő jel nagyobb dinamikai tartományt eredményez, miközben a két motor elnyeli a hőt és az erő tömörítés is lényegesen alacsonyabbá válik.

JBL 4367 stúdió monitor hangfal hangszóró kompressziós

 • Rendszer típusa: 2-utas, padlón álló rendszer dinamikus hangszórókkal
 • Hangszórók:
 • 1 x 380 mm 2216Nd-1 kettős hajtású mélyközép hangszóró
 • 1 x 75 mm kettős kompressziós D2430K hangszóró
 • Maximális ajánlott erősítő teljesítmény: 300 W RMS
 • Frekvenciatartomány: 30 Hz – 40 kHz
 • Impedancia: 6 Ohm (névleges)
 • Érzékenység: 94 dB SPL @ 2,83V 1m
 • Keresztváltási frekvencia: 700 Hz
 • Méretek (széles x magas x mély): 560 mm x 941 x 425 mm
 • Tömeg: 61,2 kg
 • Színek: Dió vagy fekete dió mintás furnér
 • A termék ára egy darabra értendő.
 • Vásárlás esetén az ország egész területén ingyenes kiszállítást és beüzemelést végzünk.

JBL stúdió monitor hangszóró integráció

Attól, hogy példaértékű hangszórókat teszünk egy dobozba, még nem lesz tökéletes hifi rendszer birtokunkban. Egy megfelelően tervezett keresztváltó beépítése is szükséges, hogy kellően összekeveredjenek a frekvenciasávok, és stabil legyen a működés. A JBL 4367 stúdió monitor hangfal keresztváltója a 2216Nd-1 mélyközép hangszóróval és a kabinettel illetve hullámvezető tölcsérrel együtt dolgozik, hogy összesimítsa a két hangszórót. Míg 700 Hz-en megtörténik a váltás, a passzív alkatrészek emellett fontos akusztikai alakításokat végeznek, hogy a D2430K kompressziós hangszóró optimális magas és ultra-magas frekvenciákat produkáljon.

JBL 4367 stúdió monitor hangfal keresztáltója

Konklúzió

A fentiek alapján könnyebb megérteni, hogy a JBL 4367 stúdió monitor hangfal nagyon jó tervezési háttérmunkálatokkal, óvatos átgondolással készült rendszer. Meglehetősen körüljártak minden egyes alkatrészt, amely megtalálható benne, legyen szó akár a kettős erősítésre/dupla kábelezésre alkalmas csatlakozóról, az erősen merevített dobozról, vagy a felső kategóriás keresztváltó hálózatról. Az élvonalbeli technológiával készített mélyközép és kompressziós hangszórók, illetve hullámvezető tölcsér ugyancsak meghatározza a végeredményt. Ez a minőségi szint mutatkozik meg a “terhelés tömörítést” mutató görbén. jbl-studio-monitor-hangfal-power-compressionA terhelés tömörítés (Az angol szaknyelv ezt power compression-ként említi. A hangfalak tekercse rézből vagy alumíniumból készül. Ahogy ezek a tekercsek felmelegszenek átlagos használat közben, a tekercs egyenáramú feszültsége megnő. Eredményként a hangfal nem lesz olyan hangos, ha már “felmelegedett”, mint amikor “hideg” volt. Egyes hangfalak 3-6 dB terhelési tömörítést állítanak elő. Ez azt jelenti, hogy ilyen szintű visszaesésnél ugyanolyan hatást kapunk, mintha felére halkítanánk a végerősítőnket!) anomália egy hangfalnak, mivel nem kapunk olyan hangerőt, amekkorára számítanánk a leadott teljesítmény alapján. Látható, hogy a JBL 4367 stúdió monitor hangfal terhelés tömörítéséről készült görbén ez esetben a frekvenciaválasz egésze 110 dB-ig nem változik, 2 méteres távolságból mérve. Mi több, a torzítás rendkívül alacsony, mivel a hangszórók kifejezetten ilyen célra készültek, hogy minimalizáljanak mindenfajta elváltozást. Ez a fajta gondolkodás szülte meg a JBL Stúdió Monitor széria legjobb modelljét.

JBL 4367 stúdió monitor hangfal hullámvezető tölcsér

Hogy megfelelően irányítani lehessen szórását, a JBL 4367 stúdió monitor hangfalban található D2430K elé a JBL legújabb nagy felbontású térképző hullámvezető tölcsérét (HDI) illesztették. Ez a kürtformájú idom forradalmi jelentőségű tervezés, megfelelően irányítja a frekvenciákat az optimális hallgatói tartományon belül és kívül is. Így a hangok megszólalása egyenletes és egyben neutrális is. Utóbbinak köszönhetően nem csak a zenében található hangszerek, emberi hang válik valóságosabbá, hanem a háromdimenziós tér is. A tölcsér méretét úgy szabták, hogy ezeket a karakterisztikákat egészen a 700 Hz-es keresztváltási pontig garantálni tudja. A hangfal márkák közül a JBL egyike azon kevés neveknek, akik nem csak alkalmazzák évtizedek óta, hanem fejlesztették is a tölcsért, jobban kiaknázva annak lehetőségeit.

További információk

Tömeg 62 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Bejelentkezés bemutatóra

Látogassa meg bemutatótermünket, és fedezze fel
az Ön által kiszemelt eszköz valódi tudását!

Bejelentkezés

Érdekelhetnek még…

 • Rendelhető!

  Mark Levinson No. 585.5 Integrált sztereó erősítő

  8.079.300 Ft
  Tovább
 • Mark Levinson No. 536 monó végerősítő
  Kipróbálható!

  Mark Levinson No. 536 monó végerősítő

  8.671.500 Ft
  Tovább
Ez a weboldal is sütiket használ!
A kényelmes böngészési élmény érdekében sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. A weboldalon megtekintheti az Adatkezelési és Süti Tájékoztatónkat (PDF).
Szükséges:
Az weboldal működéséhez elengedhetetlenül szükséges sütik. Ezek nélkül a weboldalt nem lehet megtekinteni.
Statisztikai:
A weboldal statisztikáinak elemzésével tudjuk weboldalunkat hatékonyabbá tenni, hogy a lehető legmagasabb felhasználói élményt nyújtsuk kedves látogatóinknak. Ezért gyűjtünk statisztikai adatokat a Google Analytics segítségével, amely kizárólag az IP címeket tárolja a személyes adatok közül.
Reklámcélú:
Azért települnek ezek a sütik, hogy a felhasználók számára egyedi ajánlatot, és számára releváns, érdeklődési körébe tartozó reklámajánlatokkal tudjuk megcélozni.
Sütik működésének megtekintése Elfogadom