JBL-LS100-classic-hifi-hangfal

A CES 2018 kiállításon narancssárga előlapjával lepte meg érdeklődőit a hetvenes évekből újjáéledt JBL L100. Akik látták a régi, szó szerint elsöprő Maxell reklámot, azoknak ismerősek lehetnek a dobozok.

A fenomén hatású Maxell kazetta reklámban lévő, négyszögletes ládák az évtized egyik legnépszerűbb hangfalpárjaként ismert JBL L100 hangdobozok voltak. A lemezjátszók reneszánsza után úgy tűnik, hogy a régies külsejű hangsugárzók is visszatérnek.  Az eredeti JBL L100 egy stúdió monitor (4310) otthoni környezetekre szabott kiadása volt.

Az új JBL L100 klasszikus külleme modern komponenseket rejt: található benne egy 30 cm átmérőjű 1200FE basszus hangszóró, egy 13 cm-es papír középsugárzó és egy új tervezésű, hullámvezetőbe ültetett 25 mm-es JT025Ti1 titánium dóm magassugárzó. Az eredeti változathoz képest nem csak a hangszórókészlet frissült: további finomhangolást kapott a kabinet és a keresztváltó is.

Jim Garret vezető termékstratégiai és tervezési igazgató (Harman Luxury Audio márkacsoport) megjegyezte, hogy “Az eredeti L100 hangsugárzók nem csak a JBL eddigi legkelendőbb, hanem az évtized legnagyobb mennyiségben értékesített hangfalai voltak. Az eredeti L100-at az 1970-es Chicago-i CES kiállításon mutatták be és itt vagyunk majdnem 50 évvel később, mikor a retró termékek és tervezések ismét divatba jönnek. Nagyon értékelik és becsülik ezeket a remek külsejű, remek hangú vintage hatású JBL hangrendszereket.”

A JBL L100 Classic idén tavasztól lesz megvásárolható 4 000 dollár+ÁFA/párnak megfelelő forintos összegért és nálunk is meghallgatható lesz, hasonlóan a 4367 stúdió monitorhoz, amely jelenleg is muzsikál bemutatótermünkben!

Bejelentkezés JBL Synthesis hangrendszer bemutatóra

 

Látogassa meg bemutatótermünket, és fedezze fel az Ön által kiszemelt eszköz valódi tudását!