A 2023-as Las Vegas-i CES kiállításon mutatta be legújabb 4329P típusú aktív hangsugárzóját a JBL. A friss hangfalpár teljesen önálló hangrendszerként is használható lesz, miközben a JBL egyedi fejlesztésű akusztikai technológiáját hasznosítja a pontosság és erőteljes dinamika érdekében. Nemsokára Magyarországon is kapható!

A JBL 4329P két darab hangsugárzót képez. Mindkettőben a JBL egyedi fejlesztésű, 2,5 cm-es 2409H kompressziós hangszóró dolgozik, magas felbontású térképző (HDI) hullámvezető tölcsér és egy öntvénykosaras JW200P 200 cm-es mély/középsugárzó társaságában. A hangsugárzók darabját 300 wattos erősítő szolgálja ki, 250 wattot kap a mély/középsugárzó, 50 watt megy a magassugárzónak. Mindkét dobozt precízen vezérelt digitális jelprocesszor (DSP) irányítja, ami azt biztosítja, hogy a hangszórók feltűnés nélkül összesimuljanak egymással, dinamikus és magával ragadó hallgatói élményt eredményezve.


A hangrendszer integrált hálózati zenelejátszót is tartalmaz. Ethernet és WiFi kapcsolaton keresztül is kihasználhatók streaming funkciói, melyek között a Google Chromecast és Apple AirPlay 2 egyaránt szerepel. Emellett aptX Adaptive-kompatibilis Bluetooth vevő is része a szolgáltatásoknak. A digitális-analóg jelátalakítást 192 kHz/24 bit mintavételezéssel dolgozó DAC végzi, így biztosított a legmagasabb hanghűség, miközben az MQA fájlok támogatása is adott, hogy az eredeti stúdió minőségű hanganyagokat is élvezni lehessen. Akik kimerítő zenei könyvtárral rendelkeznek, kihasználhatják a JBL 4329P Roon-ready képességét is.

A prémium vezeték nélküli audión kívül számos eszköz csatlakoztatható még a 4329P-hez. Fizikai bemenetekként számítógépes USB-t, optikai, valamint 3,5 mm-es sztereó Jack hangbemenetet is tartalmaz, továbbá egy pár professzionális XLR/6,3 mm-es Jack kombinált aljzat áll még rendelkezésre szimmetrikus forráskészülékekhez. A 4329P természetes dió vagy fekete dió külsőben lesz rendelhető, mindkét esetben bútor minőségű furnérozással.


A JBL 4329P a díjnyertes 4305P alapján készült – a széria legkisebb tagja, amely számos “legjobb termék 2022-ben” toplistában megtalálható. Hihetetlen hangzás, kimerítő csatlakoztatási lehetőségek és könnyű használat egyedi, stúdió monitor jellegű kivitelben. A 4329 következő szintre emeli a zenehallgatást fejlettebb kompressziós hangszórójával, 20 cm-es mély/középsugárzójával és kétszer nagyobb erősítőjével, a kisebb modellhez viszonyítva. Ezek a fejlesztések erőlködés nélküli dinamikát, erőteljes mély basszust és kristálytiszta részletességet eredményeznek, amit Ön korábban sosem hallott kedvenc felvételeiben. A 4329 teljesítménye összemérhető a sokkal drágább passzív hangfalakéval, miközben mellőzi a különálló készülékek bonyolultságát.


“A beépített erősítő, DSP, streaming rendszer és az analóg-digitális bemenetek egyvelege egy komplett minden-az-egyben rendszert eredményez – a JBL 4329P aktív stúdió monitor extrém rugalmas megoldás, ami lehetőségek tárházát nyitja meg a zenerajongók előtt,” – mondta Jim Garrett, a HARMAN Luxury Audio senior igazgatója és termékstratégiai felelőse. “Akár magas felbontású streaming-re lenne igény a kedvenc szolgáltatójuktól, vagy olyan fizikai médiát hallgatnának, mint a hanglemezek vagy CD-k, a 4329P egszerűvé teszi mindenkinek, hogy a zene élvezetét pontosan úgy kapja meg, ahogy szerette volna.”


A JBL 4329P érkezése 2023 közepe táján várható. Az első szállítmány után természetesen, előzetes bejelentkezést követően bemutatótermünkben is kipróbálható, megvásárolható lesz! A gyártó az opcionálisan kapható JBL JS-80 padlóra helyezhető állványt javasolja, amennyiben földre szeretnék helyezni a hangsugárzókat, az ideális hallgatói magasság eléréséhez.