házimozi beállításaSokan szembesülnek vele, miután a hangfal, mélyláda és erősítő is ki lett csomagolva, hogy egy házimozi beállítása sajnos egyáltalán nem könnyű feladat. A sok-sok kábel és elektronika útvesztőjében mi a megoldás?

Miért rizikós, és hogyan lehetne könnyebb a házimozi beállítása?

Arcam házimozi erősítő Dolby Atmos rendszerEgy házimozi rendszer nem olcsó, és minél jobb minőségű eszközökből szeretnénk álomrendszerünket felépíteni, az árak annál kövérebbre híznak. Elhatározhatjuk, hogy felcsapjuk a használati kézikönyv fedelét, de az audio-video gyártó cégek nagy része vagy túl műszakias angolt használ, vagy pedig nincsen felkészülve a laikus felhasználók gondolkodására. Aki életében először lát házimozi erősítőt, mélyládát, álló vagy állványos hangfalat, teljesen jogosan lehet tanácstalan. Míg kihámozzuk a minket érintő információkat a felhasználói kézikönyből, rengeteg időnk elmegy, sőt, szinte biztos, hogy a ráfordított percek, órák 80%-a kidobott idő lesz. A mai, modern világban rengeteg igénynek kell megfelelni, és az elektronika gyártó cégek ezeket a szolgáltatásokat kis helyre préselik össze. A “dobozban” lévő tudáshoz azonban nehéz hozzáférni, ha nem találjuk a megfelelő menüt, gombot vagy szoftvert.

Kritikus fontosságú a megfelelő hangfal elhelyezés, ráadásul nagyon sokan (néhány gyártó elképzelésétől eltérően) nem feltétlenül csillapított, hangszigetelt és akusztikailag korrigált szobát szánnak házimozi építés céljára. Gondolnunk kell a kábelezésre, a mélyláda vagy mélyládák megfelelő elhelyezésére, és akkor még nem is beszéltünk a televízió, vetítővászon, projektor beüzemeléséről és beállításáról. Ha egy kábelt nem jól kötünk be, elképzelhető, hogy eleve nem lesz kép vagy hang. Rengeteg apróságra oda kell figyelni: a hangfalkábel polaritásra, a tápkábelek fázisára, és ha minden zsinór a helyére került, akkor jön az igazi útvesztő: a házimozi erősítő beállítása. Egyértelmű, hogy ha a házimozi beállítása nem, vagy nem megfelelően történt meg, akkor vagy a hangfalak, illetve az akusztikai elemek, vagy az elektronika totálisan romba dönti drága hangfalaink teljesítményét. Hogyan lehetne ezt a sok-sok hibalehetőséget kiszűrni, megszüntetni?

emotiva-xmc-1-hazimozi-processzor-revel-f208-hifi-hangfalAz egyik legokosabb döntés, amit tehetünk, ha szakértői segítséget igénylünk. Mielőtt még bármilyen irányba elindulnánk, házimozi építés ügyben kérjük hozzáértő véleményét, elvégre nekik egy házimozi beállítása nem bonyolultabb, mint nekünk lefőzni egy kávét! Az évek során összegyűjtött tapasztalatokat szívesen hasznosítják az Ön javára, és még házimozi rendszer tervezés előtt megtudhat rengeteg tippet, ajánlatot, melyek segítik egy jobb, praktikusabb és könnyebben használható otthoni szórakoztató központ megépítésében.

Ha jó lett a házimozi beállítása, akkor mi változik?

Képzelje el, hogy helyet foglal, csak lenyom egy gombot, és máris a multiplex mozitermeket többszörösen leköröző tisztaságot, dinamikát, részletességet tapasztal képben és hangban egyaránt! Ez nem csak álom, a kiforrott házimozi rendszerek tényleg képesek a kommersz mozitermeknél sokkal jobban szólni, csak hozzáértő kezekre van szükség! Egy helyesen beállított házimozi erősítő hangja nem tömbszerű, hanem tagolt, a normálisan elhelyezett hangfalak nem “alagút-hatással” hanem 360 fokos hangmezőben szólnak. A precízen felszerelt vetítővászon és házimozi projektor éles és centire igazított képet nyújt, a helyesen pozícionált, finomhangolt mélyláda pedig nem agresszívan brummog, hanem feltűnésmentesen beolvad a hangképbe, és csak akkor lép elő drámai erőkifejtéssel, ha tényleg ütős jelenet következik. Fontos szem előtt tartani, hogy egy házimozi beállítása sok lépésből álló folyamat, melyben minden menüpont beállítás, kábel és csatlakozó típus, forrásanyag és távolság szerepet játszik.

Mennyibe kerül egy házimozi beállítása?

házimozi szoba dolby atmos hangfal szett eladóMivel összetett tudású házimozi rendszereket nyújtunk, a tőlünk vásárolt (hangfal szettet és erősítőt tartalmazó) házimozi rendszerek házhoz szállítását, kicsomagolását és szakszerű beüzemelését ingyenesen végezzük az ország egész területén. További információért vegye fel velünk a kapcsolatot, és örömmel válaszolunk minden kérdésre.

Házimozi Stúdió

2045 Törökbálint, Kastély utca 20

Tel.: 06-70-333-0099

Örömmel látjuk bemutatótermünkben!

Kapcsolatfeltével >>