mark-levinson-no-5805-sztereo-erosito-teszt

A Stereonet magazin részletes angol nyelvű tesztben fedi fel a Mark Levinson No. 5805 integrált sztereó erősítő képességeit. A készülék nem akárhogy szerepelt, még Applause Award elismerésben is részesült!

Paul Sechi, a Steronet szerkesztője nagy élvezettel számol be a Mark Levinson No. 5808 képességeiről. Az írásból kiemeltünk néhány részletet, melyek a következők:

„A hifi iparág sokat változott az elmúlt negyven évben. Évtizedekkel ezelőtt minden valamire való high end rendszer külön elő-végerősítőt tartalmazott, amik egy lemezjátszóról kapták a jelet. Ma viszont azt látjuk, hogy a forráskészülékek, előerősítők és végerősítők egyre többször ugyanabba a dobozba kerülnek – a DAC-kal felvértezett integrált erősítők égisze alatt.

Pontosan ez a Mark Levinson No. 5805, egy phono előerősítőt (mozgó mágneses és mozgó tekercses) kombinál magas minőségű D/A konverterrel, többféle bemenettel és erőteljes AB osztályú erősítővel. Nem olcsó, de a kávéfőző funkciót leszámítva mindent megkapsz – és sugárzik róla az a minőségérzet, amit egy tekintélyes amerikai márkától elvárnál. Ja, és ha a mai trendeknek megfelelően teljesen digitális médiában utazol, akkor az 5802 verzió is elérhető, ami ugyanezt megadja, csak analóg bemenetek nélkül.

Paul folytatja beszámolóját, melyben a No. 5808 meghallgatása során szerzett élményre is kitér:

„Ez az erősítő masszív ütőerővel rendelkezik, nagyszerű dinamikával, mégis kifinomult, rétegelt és többdimenziós is. […] Hangzása minden árkategória versenyzőjét kihívja a kifinomultság, zeneiség, terjedelem és erő győztes kombinációjával – épphogy megtámogatva zsigeri erővel, amit nehéz nem szeretni.”

mark-levinson-5805-erosito-csatlakozok
Mark Levinson No. 5805 erősítő csatlakozói

Tekintsd meg ide kattintva a teljes Mark Levinson No. 5805 sztereó erősítő tesztet! Ha felkeltette érdeklődésed a készülék, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot bármelyik elérhetőségünkön és előzetes bejelentkezés után kipróbálhatod bemutatótermünkben!