lyngdorf-audio-hiranyag-1Örömmel értesítjük látogatóinkat és vásárlóinkat, hogy mostantól kínálatunkban a hifi iparág ténylegesen innovatív résztvevőjét is felfedezhetik: a dán székhelyű Lyngdorf Audio valamennyi terméke kipróbálható és megvásárolható bemutatótermünkben!

 


 A Lyngdorf Audio születése

lyngdorf-audio-hiranyag-5Az SL Audio A/S. céget Peter Lyngdorf alapította 2005-ben azzal a céllal, hogy két legendás márka-ikon, nevezetesen a Steinway Lyngdorf és Lyngdorf Audio égisze alatt tervezzen, fejlesszen és készítsen high end hangrendszereket és készülékeket. Az SL Audio A/S célja kiszolgálni azokat a zene és film ínyenceket, akik a tiszta hangtechnológia páratlanul innovatív megoldásait keresik.

Mitől különleges a Lyngdorf Audio?

A gyártó három kulcstényezőnek köszönheti egyedülálló szerepét. Ide tartozik a RoomPerfectTM szobaakusztika korrekció, a teljesen digitális rendszerek, továbbá a 360 fokos basszus vezérlés (utóbbit hamarosan kifejtjük egy másik írásunkban).

lyngdorf-audio-hiranyag-4

RoomPerfectTM szobaakusztika korrekció

A világ egyik legfejlettebb megoldása arra, hogy a hangrendszer egy adott környezetbe beilleszthető legyen. Nemcsak az Ön hangfalainak karakterisztikáját azonosítja, hanem a szobájának akusztikai tulajdonságait is méri. Ezután a javításokat a jelfolyamon alkalmazva lehetővé teszi, hogy Ön azt a hangot kapja meg, amely tökéletesen illeszkedik a szobájának méretéhez, alakjához és akusztikai adottságaihoz.

A szoba = a leggyengébb láncszem. A frekvencia-választ az elektronika +/- 1 dB, a hangfalak pedig +/- 3 dB tartományban befolyásolja. Ehhez képest a szoba +/- 20 dB szinten szólhat bele a hangminőségbe. A szoba kontrollálására ideális körülmények között basszus csapdára, diffúzorra és hangelnyelőre lenne szükség, emellett több energia kell az erősítőből és hangfalból ahhoz, hogy az eredmény kellően dinamikus hang legyen. A RoomPerfect használatával kevesebb energiát kell az erősítőnek és hangfalnak befektetnie.

Hogyan működik a RoomPerfectTM?

Kétmillió visszaverődést képes mérni, miközben a tiszta hangokat kiszűri a környezeti zajból. Ehhez 32 bit/96 kHz-es szűrő feldolgozást alkalmaz a teljes emberi fül által hallható tartományban. A RoomPerfectTM szabadalom 55-féle eljárást tartalmaz. Míg a legtöbb szobaakusztika korrektornak nevezett rendszer csak fejlett hangszínszabályzóként működik (kiválasztja az Ön által preferált hangot – célgörbét – és a rendszer ehhez ad szűrőket), addig a RoomPerfect az Ön hangfalainak keres tökéletes hangprofilt. A RoomPerfect megkeresi a problémák (szobai mérések) mögött rejtőző okokat.

Eredmény:

– A hangfalakból azonos hangmező érkezik az optimális sztereó élményhez

– A visszhangok mennyisége minimalizálódik

– A szoba módok minimálisra csökkennek

Teljesen digitális rendszerek

A Lyngdorf Audio csak teljesen digitális processzorokat és erősítőket készít. Kikerüli a hangot rontó digitális-analóg jelátalakítás lépését, ezzel teljesen ép, a lehető legtisztább hang szólalhat meg. Mi történik a hagyományos jelfeldolgozást végző hifi rendszereknél? Ezek általában tartalmaznak forráseszközt, DAC-ot, hangerő szabályzót, erősítőt és hangfalat. Mindezt továbbá – természetesen – egy szobában is el kell helyezni.

lyngdorf-audio-hiranyag-2

A probléma az, hogy a lejátszón (és az Ön fülén) kívül a hagyományos készüléklánc mindegyik eleme zajt ad hozzá a jelhez. A Lyngdorf teljesen digitális jelfeldolgozási láncában a jelszint vezérlő (hangerő szabályzó), erősítő és a szobaakusztikai hibákat korrigáló RoomPerfect is digitális folyamatot képez. Így Önnek csak arra kell ügyelnie, hogy jó minőségű, minél alacsonyabb torzítású hangfalakat használjon.

Miért szól jól?

Sokan elutasítják a „digitális” erősítőket és inkább a sokkal kevésbé hatékony és jelentősen magasabb torzítású „csöves” erősítőket részesítik előnyben. A Lyngdorf Audio termékekben azonban olyan technológiák találhatók, amelyek sokkal közelebb viszik Önt az eredeti hanghoz. Hogyan? A Lyngdorf készülékek a forrás felől (pl. CD-játszóból) kapott PCM formátumot átalakítják (csak D osztályú erősítőn futtatható) PWM formátummá, amelyet nem kell analóg jellé alakítani. A PWM egy 400 kHz-es kapcsolási frekvenciával működő jel, amelyet Peter Lyngdorf 1998-ban, a Toccata Technology nevű cégében fejlesztett ki és megtalálható a TDAI erősítőkben.

lyngdorf-audio-hiranyag-3

Ne feledjük, hogy minden ma gyártott zene eredetileg DIGITÁLIS és a Hi-Fi lényege mindig is az volt, hogy az eredeti hang kvalitásait őrizze meg. Az analóg jelfeldolgozás torzítással és tónus változással jár – minden folyamatban. Ha Ön kedveli egy csöves erősítő hangját, akkor valójában az erősítő általi lágyító hatású torzítás az, amit hall. A Lyngdorf készülékek esetében, ami bemegy, az is jön ki. Így jelentősen kiterjesztheti az Ön hangsugárzójának képességeit!

 

Ismerje meg Ön is a Lyngdorf Audio termékeket!

A Lyngdorf Audio összes jelenleg forgalomban lévő készülékét és hangsugárzóját megtalálja nálunk. A termékekről részletes magyar leírást olvashat online katalógusunkban, ide kattintva. Előzetes időpont foglalást követően örömmel látjuk Önt egy rendhagyó high end hifi/házimozi bemutatóra, bemutatótermünkben, ahol élőben is megtapasztalhatja a készülékek tudását!

Bejelentkezés Lyngdorf meghallgatásra

 

Látogassa meg bemutatótermünket, és fedezze fel az Ön által kiszemelt eszköz valódi tudását!