Bakelitlemez rajongók figyelem! A múlt heti CES kiállításon derült ki, hogy idén új JBL lemezjátszó várható! Először a HARMAN Explore rendezvényen lehetett megtekinteni a vibráló formatervre épülő JBL SPINNER BT lejátszót, mely többek között Bluetooth technológiát is tartalmaz. 

A SPINNER BT könnyedén párosítható hordozható hangrendszerekkel, soundbar-okkal és fejhallgatókkal is Bluetooth-on keresztül, így vezeték nélkül is hallgatható a vinyl hanglemezről lejátszott műror. Az autentikus hangzást aptX HD dekódolás teszi nagy felbontásúvá. Vezetékes módhoz analóg hangkimenetet is tartalmaz a lejátszó, kapcsolható mozgó mágneses phono modullal, amennyiben hagyományos hifi rendszerre vagy aktív hangfalra szeretnék csatlakoztatni. Hogy bármilyen környezetben kifinomult megjelenést keltsen, a JBL SPINNER BT vinyl lemezjátszó keskeny dizájnt kapott. Alumínium platnival és hangkarral, továbbá fekete MDF alvázzal készül, amelyet narancssárga JBL motívumok díszítenek. Mindezt kiegészíti egy zsanérral csukható porvédő fedél is. 

A 33 1/3-os LP, illetve 45-ös fordulatszámú EP-k vagy kislemezek lejátszását sebességérzékelő szenzor teszi gördülékennyé, tökéletes hangmagasságban forgatva a szíjhajtásos fém lemeztányért. A hangkar magas minőségű Audio Technica mozgó mágneses hangszedőt tartalmaz, amelyet előre felszereltek egy eltávolítható fejre, a könnyű csere és frissítési lehetőség érdekében. A lemezjátszó talpai csillapítottak a vibrációk csökkentése érdekében. 

JBL Spinner BT analóg vinyl lemezjátszó

“A JBL SPINNER BT testamentum a zenének és vinyl hanglemeznek, ennél izgatottabbak nem is lehetnénk, hogy bemutatjuk a HARMAN Explore-on” – mondta Jim Garrett, a Harman Luxury Audio termékstratégiai felelőse és senior ügyvezetője. “A Bluetooth 5.2 technológiával arra is lehetősége van a hallgatóknak, hogy azonnal vezeték nélküli módon élvezhessék hanglemez gyűjteményüket – lehetővé téve azt is, hogy kedvenc albumjaikat a bakelit karakterének feláldozása nélkül élvezzék – miközben a karcsú dizájn markáns jelenséggé teszi bármilyen rendszerben. Az analóg kimenettel és integrált phono előerősítővel a SPINNER BT egyformán kedvez a puristáknak is, akik inkább a vezetékes használatot preferálják. 

A JBL SPINNER BT várhatóan 2023 második felében lesz elérhető. Az első szállítmány megérkezése után webshopunkban, vagy személyesen bemutatóterünkben is megvásárolható lesz!