A JBL Classic Series modern hi-res technológiával egészül ki, az egyedülálló hallgatói élmény érdekében! A 2023-as CES kiállításon izgalmas JBL újdonságokról hullott le a lepel. Hamarosan jön a friss SA550 Classic integrált sztereó erősítő, az MP350 Classic hálózati zenelejátszó és a CD350 Classic CD-lejátszó. Ráadásként egy gyönyörű vinyl lemezjátszó (JBL TT350 Classic) is bemutatkozott!

A 2023-as HARMAN Explore rendezvényen debütáló termékek a már korábban bemutatott JBL Classic Series termékcsaládot fogják kiegészíteni. E széria különlegessége, hogy a hatvanas évek formatervét kapta, mégis modern szolgáltatásokat nyújtanak. Az elektronikákat hasonlóan vintage külsejű hangfalakkal lehet megkoronázni, közéjük tartozik például a korábban általunk is bemutatott L100 Classic. A JBL 1960-as években gyártott SA600 erősítője előtti tisztelgésként és a gyártó 75. Évfordulója alkalmából exkluzív erősítőt is gyártottak JBL SA750 néven, amely ugyanazt a természetes fa díszítést kapta, mint a Classic Series modellek, gyönyörűen megmunkált alumínium előlappal és kezelőszervekkel. Eközben hi-res digitális és analóg funkciókkal is felvértezték, hogy rendkívüli hangélményt nyújtson.

JBL SA550 Classic integrált sztereó erősítő

Akár egy telefonról kell hangot közvetíteni, vagy egy CD, vagy vinyl hanglemez hnagját szeretnék élvezni, a Classic Series család legújabb modelljei elbűvölő élményt nyújtanak a hallgatóknak, ami a zenét életre kelti…” – mondta Jim Garrett, a HARMAN Luxury Audio igazgatója és termékstratégiai felelőse. “… Ráadásul olyan elképesztően néznek ki, amilyen a hangjuk. A retro külsejükkel tökéletesen illeszkednek bármilyen JBL Classic és Studio Monitor hangsugárzó mellé, egy letisztult, egybefüggő összképet teremtve bármilyen környezetben.” A JBL SA550 Classic integrált sztereó erősítő és MP350 Classic zenelejátszó egyszerűvé teszi, hogy a felhasználók hálózaton keresztül játszhassák le az internetes műsorokat vagy személyes könyvtárukat, telefon vagy tablet használatával. A G osztályú, fejlett erősítő áramkörrel, magas teljesítménnyel és a legújabb, aptX Adaptive-képes Bluetooth vevővel ahogy kicsomagolják, rögtön magas felbontásban élvezhető vele a zene. 

JBL MP350 Classic hálózati zenelejátszó

Amint kapcsolódik egy otthoni hálózathoz Wi-Fi vagy Ethernet segítségével, a Roon-képes MP350 Classic zenelejátszó azt teszi lehetővé, hogy a hallgatók kedvenc zenéiket közvetlenül a Spotify Connect vagy Tidal Connect klienseken keresztül hallgassák, beleértve további zenei szolgáltatásokat, amiket Google Chromecast vagy Apple AirPlay ökoszisztémán keresztül érhetnek el. Mindkét komponens képes a digitális audio dedkódolására egy hi-res DAC használatával, amely a tökéletes hangzás érdekében jitter megszűntetést végez. 

JBL CD350 Classic CD-lejátszó

Ha CD és vinyl hanglemez hallgatására kerülne sor, a HARMAN CD350 Classic és TT350 Classic lejátszói modern, ugyanakkor retro által inspirált megoldást nyújtanak. A CD350 CD-lejátszó támogatja a CD, CD-R és CD-RW lejátszást, ugyanakkor FLAC, WAV, MP3 és AAC, továbbá WMA formátumokat is felismer. Robusztus futóművét egy USB-A bemenettel is kiegészítették, amivel hordozható adattárról is képes magas felbontású zenét lejátszani. A TT350 Classic közvetlen hajtásos (direct drive) motorral működik, ami azt garantálja, hogy a lemezek tökéletes időzítéssel és erőteljes dinamikával szólalnak meg 33,3 RPM-es LP-k és 45 RPM-es EP-k esetében is. A forgási sebességet szenzor vezérli a tökéletes hangmagasság érdekében. A lemezjátszó görbített hangkarja magas minőségű mozgómágneses hangszedőt tartalmaz, amit már az üzemben felszereltek rá. A fejrész eltávolítható, így könnyen frissíthető későbbiekben. A csillapított és állítható talpak lecsökkentik a lemezt érő rezgéseket és egyenetlen felületen is ideális pozícionálást nyújtanak. A TT350 színezett, zsanérral csukható porfedővel fog érkezni, ami tökéletesen passzol fa házához és retro megjelenéséhez. Tökéletes társa az SA550 és SA750 integrált sztereó erősítőknek.

JBL TT350 Classic vinyl lemezjátszó

Az SA550 Classic, CD350 Classic, MP350 Classic és TT350 Classic lemezjátszók várhatóan 2023 közepén kerülnek forgalomba. Az első darabok beérkezésük után, előzetes időpont egyeztetést követően bemutatótermünkben is kipróbálhatók lesznek! Amint megjött az első szállítmány, árakkal és részletes leírással is megtalálható lesz mindegyik friss modell a webáruházunkban!