multiroom-rendszer-nuvi

Egy rugalmas és felhasználóbarát NuVo Multiroom rendszerrel könnyen megoldható, hogy komplett otthonunkat zenével töltsük meg, a hangminőség feláldozása nélkül. Erre nyújt megoldást a NuVo!

 

Miért jó a Multiroom?

A Multiroom egyedülálló előnyeit azok tapasztalják meg elsősorban, akik már szembesültek a hagyományos hangrendszerek hátrányaival. Megszokottá vált, hogy ha otthonunkban zenét akarunk hallgatni, akkor erre a célra hagyományos hifit, vagy konyhai rádiót használunk. Minden szobában elhelyezhetünk valamilyen hangrendszert, de ezeket alapesetben csak külön-külön lehet kezelni. A minőségi hang ebben az esetben megoldott, a vezérlés azonban nem tér el a múlt századi módszerektől. Ha alkalmazzuk a mai technológiát, akkor hamar kiderül, hogy otthonunkat sokkal hatékonyabban, kényelmesebben, korszerűbben is be lehet hangosítani. A NuVo Multiroom nagyszerűsége, hogy általa szó szerint az egész otthonunkat, a komplett életterünket behangosíthatjuk, látható hangfalak és hifi készülékek nélkül! Magunk dönthetjük el, hogy mely helyiségekben szóljanak saját zenéink, a fürdőben, a kertben, a nappaliban és a hálóban is bármikor hozzáférhetünk kedvenc földi és internetrádió csatornáinkhoz, zenei szerveren tárolt zenei CD gyűjteményünkhöz, vagy akár kedvenc stream-elő szolgáltatásunkhoz (pl. SpotifyTM) mindenféle bonyodalom nélkül, akár egy ujjmozdulattal.

Ha Ön járt már bármilyen 4-5 csillagos szállodában, akkor bizonyára felkeltette a figyelmét, hogy minden helyiségben, az előtértől kezdve a medencepartig, összefüggő, kellemes háttérzenék szólnak, megszakítás nélkül. Ugyanezt az elegáns hangulatot tudja tökéletesen  átemelni a saját otthonába is. A zenei forrás korlátlan, a hangerőt Ön szabja meg. Talán közhelynek tűnik, de valójában pont ilyen egyszerű!

multiroom-rendszer-nuvo

Mulitroom rendszer lehetőségek – Lokális zene vs. Központi zene

Képzeljük el, hogy az egész házunk fűtésre szorul, de csak egy szem hordozható olajradiátor áll rendelkezésünkre. Voltaképpen a zenével ugyanez a helyzet: zenét akarunk hallgatni, hát bekapcsoljuk a rádiót vagy a hifit, ami egy adott szobában eléri a várt hatást, de a többi helyiségbe már csak erősen csökkentve, vagy egyáltalán nem jut el a finom hangzásból. Így lehet egyszerűen szemléltetni a NuVo multiroom rendszer működési elvét: a hifi a “cserépkályha, a Multiroom pedig a “központi fűtés”! Mi a különbség a kettő között? A hatékonyság, a megnövelt komfort, a magasabb szintű felhasználói élmény és a zavartalan üzemképesség. A központilag vezérelt zene észrevétlenül tölti be az életterünket, aminek köszönhetően az egész otthonunkban kellemesebb hangulat fog uralkodni, így jobb életszínvonalban részesülhetünk. Most pedig lássuk, milyen eszközökkel valósítható meg mindez!

NuVo elektronikák Multiroom rendszer építéshez

A többszobás hangrendszerek szakértőjeként ismert NuVo kínálatából rengeteg opció között válogathatunk, annak függvényében hogy milyen költségvetésből és hány zónát szeretnénk behangosítani. Ezek lehetnek vezetékes és vezeték nélküli megoldások is. Mai írásunkban a vezetékes eszközök tudását és lehetőségeit fejtjük ki bővebben.

multiroom-rendszer-nuvo-többszobásA NuVo egyik legnépszerűbb, kiváló ár/érték arányú Multiroom eszköze a Simplese, ami bármilyen többszobás otthoni hangrendszer magját képezheti. Ez egy apró fekete készülék, melyet könnyedén elhelyezhetünk médiabútorban vagy készülékállványban, és egyidejűleg akár 4 rácsatlakoztatott forráseszköz hangját képes 4 zónára (azaz 4 helyiségre) kiosztani. Ráköthetjük a CD/DVD/BD játszó, rádiótuner, számítógép és set-top box jelét, majd ezeket hallgathatjuk pl. a nappaliban, az étkezőben, illetve a dolgozószobában és a fürdőben is – és mi dönthetjük el, hogy mindegyik szobában ugyanaz, vagy zónánként eltérő műsorok szólaljanak meg. A készülék mellé jár 4 db falba süllyeszthető vezérlőpanel, ezek segítségével az adott zónában tartózkodva, magunk tudjuk kiválasztani hogy melyik forrás szóljon, és mekkora hangerővel. A Simplese könnyedén integrálható intelligens otthonokba is, köszönhetően a rajta lévő RS-232 portnak. Kompatibilis az összes forgalomban lévő házvezérlő rendszerrel. Ez a készülék 4 illetve 6 zónás kivitelekben érhető el.

NuVo-Multiroom-essentia-többszobás-hangrendszerMég több szolgáltatást kapunk az Essentia Multiroom központtól. Ez a készülék egyidejűleg akár 6 zónát is képes kiszolgálni, a zónákon belül pedig már korszerűbb, tisztán olvasható OLED kijelzős kezelőfelület segítségével vezérelhetjük. A falba süllyeszthető panel előnye az egyszerűbb nyomógombos verziókkal szemben, hogy kezelhetjük általa a zeneszervert, az aktuális zeneszám vagy rádióállomás nevét, RDS-információkat is képes megjeleníteni.

Az előbb említett készülékekhez képest még több zóna kiszolgálására alkalmas és nagyobb teljesítményű megoldást is nyújt a NuVo Concerto, ami a házunkban lévő összes hangszórót meghajtja. Ez a készülék egyidejűleg 6-16 zónát is képes kiszolgálni. D-osztályú erősítő áramkört tartalmaz, ennél fogva a hagyományos erősítőkhöz képest közel negyedannyi helyet és a normál áramfogyasztás töredékét igényli.

 multiroom-rendszer-nuvo-többszobás

Milyen hangszórót válasszak Multiroom rendszer építéshez?

A Multiroom rendszerekben jártas NuVo kínálatában rengeteg mennyezetbe és oldalfalba beépíthető hangfal található, melyek hifi és házimozi célra is kiválóak. A besüllyeszthető, szoba színére festhető felületű hangszórók beépítés után láthatatlanok, így semmilyen mértékben nem változtatnak az otthonunk vizuális hangulatán. Ellenben a minőségi zenei aláfestésről télen-nyáron gondoskodnak, akár kültéren is. A NuVo minden jellegű igény kielégítésére felkészült, így csapadékos, hűvös és párás környezetekbe (pl. fürdőszoba, uszoda) is kínál akár dobozos, akár besüllyeszthető hangfalakat. Ha a rögzítésre alkalmas helyet nem találunk a kertben, még sziklának álcázott hangszórót is választhatunk, mely gyakorlatilag észrevétlenül, tökéletesen beolvad bármilyen kültéri környezetbe. Ezek a különlegességek (az említett készülékeket beleértve) kipróbálhatóak és megvásárolhatóak bemutatótermünkben!

multiroom rendszer nuvo hangszorok

A NuVo Multiroom megoldásai előzetes időpontegyeztetést követően bármikor kipróbálhatóak nálunk!

Jelentkezzen be ma egy feledhetetlen termékbemutatóra, minden kérdésére Örömmel válaszolunk!

BEJELENTKEZÉS MULTIROOM BEMUTATÓRA >>