házimozi szoba építés

Gondolta volna, hogy egy házimozi rendszer teljesítménye főleg magától a szobától függ? De miért befolyásolja otthonunk a rendszerünket, és miért drágábbak a mozizásra szánt helyiségek? Most erre adunk választ.

A Házimozi szoba építés is része a rendszernek

A házimozi szoba építés nem ipari sztenderdek, hanem személyes preferenciák alapján történik. A rendelkezésre álló helyiségek minden esetben eltérő adottságai és a sokféle felhasználói ízlés eredménye, hogy nincsen két egyforma moziszoba. A limitált költségkeret és a komfortos hozzáférés miatt megszokottá vált, hogy sokan a nappalit vagy hálószobát használják házimozizás céljára is. Ez tökéletesen érthető igény, és a koncepció önmagában hibátlan – mindannyian szeretjük az egyszerűséget és a kényelmet.

JBL synthesys házimozi 2

A problémát nem a koncepció, hanem a megvalósítás okozza. A modern otthonok döntő hányada üres falakkal és üveburkolattal rendelkezik, a sík felületek pedig nagyon kártékonyak a hanghullámokra nézve. A frissen megvásárolt, jó minőségű házimozi hangfalszett egy üres helyiségben szórványos, visszhangos módon képes csak megszólaltatni a hangokat. Az eredmény egy erőtlen, csattogós massza lesz, ami nem adja meg az igazi mozi termekből ismerős, dinamikus és tiszta hangélményt. Az ilyen hangzást hosszú távon nagyon fárasztó hallgatni. A kellemetlen, dinamikátlan visszhangot nem a mi rendszerünk, hanem a helyiség okozza. A szobaakusztika fontosságára számos külföldi és hazai honlap és fórum felhívja a figyelmet, nem alaptalanul. A gondok másik forrását a vékony falvastagság jelenti. Sokan megvásárolnak egy audiofil házimozi rendszert, és gondoskodnak a remek házimozi szoba akusztika kialakításáról is. Csakhogy ha kicsit is nagyobb hangerőn szeretnénk élvezni kedvenc filmjeinket vagy zenéinket, a zaj azonnal át fog hallatszani a szomszéd szobákba, vagy a szomszéd lakásába.

Ha egy vérbeli házimozi szoba építés az álmunk, már a legalapvetőbb akusztikaihazimozi-szoba javításokkal is drámai módon javíthatunk hangrendszerünk teljesítményén.  A nagyobb ráfordított összeg, a részletekre való odafigyelés és a jobb minőségű anyaghasználat eredménye egy kiforrottabb moziszoba lesz. Ha a célra elkülönített helyiségben kivitelezhető a házimozi szoba építés, akkor minden szempontból jobb lesz a végeredmény. Külön szobában könnyebb az akusztikai elemek elhelyezése, ezeken a fentebb leírtak miatt nem érdemes spórolni. Ami sok esetben megdobja a költségeket, az a szoba dizájn, magyarul az egész helyiség stílusa, és a felhasznált anyagok minősége. Már egy letisztult, minimalista külsejű moziszoba is lehet szép, ugyanakkor diszkrét. Dönthetünk úgy, hogy a fejünk fölött csillagos égboltot imitáló mennyezet legyen, hogy a padló és a falak a 19. századi, elegáns mozitermek hangulatát sugallják. Utóbbi esetben extra falfelületekre, finomabb szövetekre és exkluzív színárnyalatokra van szükség. Egy házimozi szoba építés költsége függ  az ülőgarnitúra mennyiségétől és minőségétől is. Sok esetben egy mezei kanapé is megteszi, ha pedig igazi luxus élményre vágyunk, válogathatunk kimondottan filmnézésre és pihenésre, otthoni szórakozásra tervezett, elektronikusan mozgatható mozifotel típusok közül is. Ezek az sportkocsik kényelmét garantálják, strapabíró vastagon párnázott bőr kárpitozással és komfortos funkciókkal (pl. beépített pohártartó). Ha modern házimozi szoba építés a cél, akkor opció lehet az intelligens vezérlés is. Utóbbival megvalósítható, hogy a komplett rendszerünket mobileszközről, Wi-Fi alapokon irányítsuk. Ez az extra rengeteg intelligens funkciót tesz elérhetővé; még a világítást és a szellőzőrendszert is elérhetjük egyetlen mozdulattal.

Házimozi szoba építés utáni élmények

Képzelje el, hogy a saját otthonán belül egy mindentől elszigetelt „mini birodalomba” lép. Ez az Ön moziszobája, az álomterep, a dimenziókapu. Ha itt egy utasszállító repülőgép hangerejével dübörögnek a hangfalak, abból a szobán kívül (köszönhetően a hangszigetelésnek) maximum csak enyhe, alig hallható gyengéd morajlást érzékelnek a többiek. A szomszéd házba pedig semmilyen zaj nem jut át. A házimozi rendszer tudását 100%-osan kihasználhatjuk. Minden gombnyomásra működik, a kábelek, a hangfalak és az ülőgarnitúra centire pontosan be vannak állítva, a technika el van rendezve, az oda nem illő komponensek pedig a szem elől rejtve maradnak. A térhatás egységes és megfogott, a hangzás dinamikus, tiszta, részletekben gazdag, nincsen zavaró gerjedés, kioltódás, egyszóval a teljesítmény kifogástalan. A képet nem szennyezi be napfény vagy egyéb világító test, a projektor képe kontrasztos és éles, és minden körülmény adott ahhoz, hogy elmerüljünk az éppen nézett film, hallgatott zene vagy videojáték világában. Sokan nem is gondolnák, hogy ilyen módja is létezik a kikapcsolódásnak, hogy egy filmélmény jobb is lehet a hagyományos mozitermek kapotthoz képest.

Profi tervezés és házimozi szoba építés szakértők által

moziszoba-akusztikaHa nem szeretné álmai szobájának megvalósítását a véletlenre bízni és szakértő segítségre van szüksége, örömmel segítünk. A fentebb leírtak alapján egyértelműen látható, hogy a házimozi szoba építés költsége sok opciótól függ, minden kategóriát igyekszünk a tőlünk telhető legjobb módszerekkel, technológiákkal és termékekkel megtestesíteni. Bármi is legyen az Ön elképzelése, segítünk megvalósítani az álmait annak érdekében, hogy a kikapcsolódás minőségi legyen, és a technika ne álljon az élvezet útjába. Ha többet szeretne megtudni házimozi szoba építés ügyben, vegye fel velünk a kapcsolatot és látogassa meg bemutatótermünket, ahol további részletes információkat osztunk meg Önnel!

Házimozi Stúdió
2045 Törökbálint, Kastély utca 20
Tel.: 06-70-333-0099