Három integrált sztereó erősítőt, egy CD-lejátszót és egy magas felbontású hálózatképes zenelejátszót mutatott be tegnap az ARCAM! Az új készülékek jellegzetes formatervet, lenyűgöző hangzást és az Arcam brit hifi örökségét továbbítják a lelkes hifi rajongók és fiatalos felhasználók számára.

A HARMAN Luxury Audio Group hivatalosan is bejelentette az ARCAM Radia termékcsaládot, melynek tagjai név szerint: A5, A15 és A25 integrált sztereó erősítők, valamint az ARCAM CD5 CD-lejátszó és az ARCAM ST5 magas felbontású streamer (hálózati zenelejátszó). Az új família AB és G osztályú erősítőt is tartalmaz, az említett forráskészülékek pedig külsőre és hangkaraktert illetően is hibátlanul passzolnak hozzájuk. Gondos figyelemmel ügyeltek a meghatározó küllemre és élvonalbeli hifi technológiákra, amivel új alapokat fektettek le a kinézet és hangminőség tekintetében egyaránt. 

Amikor elhatároztuk, hogy létrehozzuk a Radia szériát, bizonyos technikai innovációkat mindenképpen el akartunk helyezni a termékekben és végül olyan áramköri tervezés mellett döntöttünk, ami szerintünk az eddigi legjobb hangú erősítőnket eredményezte” – mondta Jim Garrett, a HARMAN Luxury Audio cégcsoport termékstratégiai igazgatója. “Amellett, hogy egy új, keskeny formatervet fektettünk le, amely az ARCAM esztétikáját évekig meghatározza majd, átgondoltuk azt is, hogyan kellene fókuszálni a meghittebb hangélményre és alkalmazni a legújabb technológiákat. A mai hangminőség megszállottjainak jó hír, különösen a fiatalabb korosztálynak, akik méltányos áron szeretnének belépni a minőségi zenehallgatásba, hogy az eredmény nemcsak a mi múltbeli kínálatunkat, hanem bármelyik ezelőtt debütált terméket lekörözi.

A Radia termékcsalád kifinomult, szimmetrikus arculatra épül, amelyet alumínium készülékház koronáz meg. Az előlap feltűnésmentesen illeszkedik a házhoz, átalakított kezelőszervek és gyengéd háttérvilágítás egészíti ki, ami erőt és kifinomult jelleget sugároz. A termékek sima, matt fekete házát átszeli az új, sárga Radia motívum. A tetőlapba szellőző nyílásokat vájtak, profin elrejtve dinamikus vonalak mögé, hogy az esztétikát semmi ne törje meg. A hátsó oldal csatlakozófedő sávját a sportkocsik diffúzora ihlette es hatékonyan elrejti szem elől az aljzatokat. Hogy a felhasználói kényelem jobb legyen, átalakították a gombokat és tárcsákat. Selyemfényű fekete kivitelük olyan textúrát kapott, amely elfedi az ujjlenyomatokat.

Az ARCAM Bluetooth aptX Adaptive funkcióval egészítette ki az új Radia erősítőket, emellett belső antennákat, digitális bemeneteket és a cég specialitásának számító MM phono modult sem hagyták ki. A 2 x 50 W teljesítményű Radia A5 és 2 x 100 W teljesítményt nyújtó Radia A15 erősítők AB osztályú áramkörre épülnek és az ESS ES9018 DAC chipen alapulnak. A legnagyobbnak számító A25 sztereó erősítő továbblépést jelent G osztályú áramkörének köszönhetően, emellett még jobb DAC-ot alkalmaz (ESS ES9280AQ), egy hozzáadott USB C bemenettel és hangulatvilágítással, továbbá előlapba simuló OLED kijelzővel. 

Belső Wi-Fi antennája által az ST5 hálózatképes zenelejátszó lenyűgöző mennyiségű internetes klienst támogat, köztük az Amazon Music Unlimited, Qobuz, Internet rádió, TIDAL Connect és Spotify Connect funkciók is említést érdemelnek. Ráadásként MQA, Google Chromecast és Apple AirPlay 2 is szerepel a támogatott hálózati kliensek listáján, a Roon támogatást beleértve. Az ARCAM Radia CD5 CD-lejátszó CD, CD-R és CD-RW lemezeket képes beolvasni, de azon kívül USB alapú lejátszást is kínál, így kihasználható FLAC, WAV és MP3 formátum támogatottsága. Az ST5 és CD5 egyaránt ESS9018 DAC-ot alkalmaz, 192 kHz/24 bites mintavételezéssel.

Az Arcam Radia szériás készülékei jövő héttől Magyarországra is megérkeznek! További információkért keressen minket bizalommal, előzetes bejelentkezést követően személyes meghallgatás is lehetséges bemutatótermünkben!