Zene nélkül nincs buli. Napjainkban minden kerti sütögetés, vagy medenceparti alapvető része a kellemes háttérzene. Sokan Bluetooth hangszórókkal próbálják helyettesíteni a kültéri hangfalat. Igen, arra jó, hogy halkan duruzsoljon egy Spotify lejátszási lista, miközben beszélgettek a többiekkel. Ritkán esik szó arról, hogy a legtöbb hordozható hangrendszer kompromisszumokkal is jár, különösen, ha rosszra fordul az időjárás. A kisméretű hordozható audio eszközöknek fő előnye, hogy megfizethetőbbek. De mi a helyzet akkor, ha fel kéne tekerni a hangerőt, vagy elered az eső? Ilyenkor válik előnnyé a fix pontra beüzemelt, hifi minőségre optimalizált kültéri hangfal. Most meg is tudhatod, hogy miért!

Időjárásálló kültéri hangfalak fő előnye

A felhasználók többsége Bluetooth rendszert használ kültéri zenehallgatás céljából. Egyetlen db kisméretű eszköz azonban nem tud sztereó térhatást nyújtani. Utóbbi alatt most nem azt értjük, hogy csukott szemmel rá tudsz mutatni a hangszerek pozíciójára, hanem a hallgatói tér betöltését. Igaz, hogy léteznek különböző hordozható hangrendszerek, amelyek nagyobb méretűek, akkorák, mint egy utazó táska és viszonylag magas hangerőre alkalmasak. Nyújtanak akkora teljesítményt, ami egy 5-10 fős házibulit kiszolgálhat. De ezeket időnként tölteni, cipelni kell és a bennük lévő akkumulátor élettartama véges. Erről a legtöbb weboldal nem tesz említést, pedig egy magasabb teljesítményű termék alkatrészpótlása nem mindig olcsó.

5 érv kinti hangsugárzó választás mellett

  1. Télen-nyáron működik: Nálunk olyan pára/por- és vízálló, téli-nyári körülményekhez optimalizált monitor sugárzók közül válogathatsz, amelyek szélsőséges időjárási viszonyoknak megfelelően lettek tervezve. A JBL Stage XD modellek például -35 és 75 fok között is üzemképesek maradnak, amit gyártójuk hivatalos teszt méréssel támasztott alá.
  2. Gazdag hangzás: Az olyan legendás márkák, mint a JBL, a legkedveltebb hangzást biztosítják a piacon. A friss fejlesztésű Stage XD passzív kültéri hangszórók a lehető legdinamikusabb hangkaraktert nyújtják, amitől szinte rögtön táncra perdülsz.
  3. Megbízható kivitel: Egy tipikus Bluetooth hangrendszer könnyen leeshet bárhonnan, felborulhat, eldőlhet. Amennyiben szerencsétlen módon esik, könnyen megsérülhet. A kültérre tervezett hangfalak kizárják ezt a lehetőséget, mivel többségük falra szerelhető. A gyártó által adott konzollal biztonságosan rögzíthetők a fal vagy mennyezet tetszőleges pontján. Mindegy, hogy milyen minőségű egy mobil hangszóró, a benne lévő akkumulátor idővel cserére szorul. A passzív, fixen telepíthető kinti hangsugárzók évtizedeken át minőségi hangzást nyújtanak. Igaz, hogy külön erősítő szükséges hozzájuk, amelynek áramellátását neked kell megoldanod, de legalább nem kell töltögetéssel bajlódni.
  4. Terhelhetőség: A legtöbb hagyományos mobil hangrendszer apró, 5-10 centis basszus hangszórókat tartalmaz. A kínálatunkban szereplő kinti hangsugárzók 13 vagy 16,5 centis mély/középsugárzóval rendelkező darabok. Nemcsak könnyebben betöltenek egy adott teret, hanem kisebb terhelésen is jobban kielégítik a basszus-megszállottak igényeit.
  5. Szórás: ha tágasabb erkélyt, kerti pavilont vagy medence körüli udvarrészt kell hangosítani, akkor a széles hangszórás fontos szempont. A JBL cég mögött gazdag technikai háttér áll. A cég mérnökei speciális hullámvezetőt fejlesztettek ki, amely a Stage XD modellekben is megtalálható.

További kérdésed van kinti zenehallgatás vagy házimozi témában?

Előzetes bejelentkezést követően kipróbálhatod a bemutatóterem nyugodt környezetében magas minőségű termékeink tudását. Számunkra fontos az elégedettséged, ezért látogatásod során csak Veled foglalkozunk. Kerti hangrendszer építésen kívül számos hangsugárzó kategória (álló, állványos, passzív, aktív stb.) közül válogathatsz nálunk!